Nieuw station Liedekerke sluit vanaf 2 oktober de loketten

Op 21 september 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken

Ongelooflijk maar waar. Nog voor het nieuwe station is afgewerkt en feestelijk geopend, is het al dicht tijdens het weekend.

Volgens de NMBS kopen meer reizigers hun ticket online of via de automaten in de stations en dat leidt tot een dalende verkoop aan de loketten. Daarom past de NMBS vanaf 2 oktober de openingstijden aan van de loketten in 33 stations, vooral na de middag en tijdens het weekend.

En Liedekerke is erbij

Reizigers die niet vertrouwd zijn met de automaten, kunnen in de loop van de maand september rekenen op een verkoopbediende die bij de automaat aanwezig zal zijn en hen zal begeleiden met de aankoop van hun ticket.

Wat met senioren en slechtzienden na deze periode? Dit betekent ook dat er in het station geen enkel aanspreekpunt meer zal zijn om reizigers te informeren over reistijden en overstapplaatsen. Wie niet elke dag met de trein reist, wordt hierdoor niet aangemoedigd.

In onze ogen spaart men hier op de verkeerde post. Sociale controle en persoonlijk contact in onze stationsomgeving zijn volgens ons namelijk heel belangrijk.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is