Turnjuf Riet Stockmans kiest voor N-VA Liedekerke

Op 19 maart 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Verkiezingen 2018

N-VA Liedekerke mag rekenen op een nieuwe, frisse naam om de inwoners van Liedekerke een daadkrachtig alternatief te bieden na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Met Riet Stockmans op de derde plaats gaat de partij resoluut voor een aanbod van geëngageerde Liedekerkenaren die mee het verschil willen maken!

Lijsttrekker voor N-VA Liedekerke, Berdien Van Den Abeele, is verheugd om een nieuwe, sterke, jonge vrouw te mogen verwelkomen. “Wij gaan voor een lijst van enthousiaste meerwaardekandidaten, en Riet past helemaal in dat plaatje! Als mama van twee jonge kinderen en juf van één van onze lokale scholen heeft zij veel voeling met wat er leeft bij de mensen in Liedekerke. En dàt is wat de Liedekerkse politiek nodig heeft: sterke vrouwen die luisteren naar de mensen en het goed met hen voorhebben!”

Riet is alom gekend als turnjuf in de Sint-Antoniusschool, maar weet ook meermaals per week jong en oud aan het dansen te brengen in dansschool Helicon. Zo trad ze in de voetsporen van haar mama Lieve Asselman, die samen met papa Wilfried deze dansschool oprichtte. 

Riet keerde, als kleinkind van geboren en getogen Liedekerkenaren, na haar studies terug naar haar roots: “Hoewel ik lange tijd in Ternat woonde, bleef de warme herinnering aan het Liedekerke van mijn grootouders steeds in mijn hart. Het gezellig samenzijn voor een tas koffie, een hartige babbel tijdens een wandeling door ons park... Het was de plek waar ik als kind kon van genieten, de plek waar ik graag mijn kinderen zag opgroeien!”

Dit bracht Riet terug naar Liedekerke, maar ze moest al gauw ondervinden dat er aan het Liedekerke uit haar jeugdherinneringen heel wat werk aan de winkel was. “Ik wil terug naar een veilig Liedekerke komen, waar je ‘s avonds met de fiets naar het centrum kan gaan zonder lastig gevallen te worden, waar je zonder angst de straat kan oversteken. Ik wil een proper en groener Liedekerke, met een mooi vernieuwde, open markt want de bouwplannen van de huidige coalitie baren mij heel wat zorgen!”, vertelt Riet vurig.

Over haar keuze hoefde Riet niet lang na te denken, en ze voelt zich geruggesteund door haar familie en vrienden. “Ondanks de interesse van meerdere partijen viel mijn keuze nogal gemakkelijk op N-VA. Het is de enige partij die garant staat voor de broodnodige verandering, dé partij die voluit gaat voor een Vlaams en veilig Liedekerke waar we ook de welvaart weer willen aanwakkeren!”

Eerder raakte reeds bekend dat Gunther Bockstal, gemeenteraadslid en voorzitter van VK Liedekerke, samen met plaatselijk N-VA voorzitter Kasper Daem de lijst zal duwen. “Wij kiezen voor sterke polen die onze lijst omringen, dit om duidelijk te maken dat onze lijst gedragen wordt door zowel de ervaring als de nieuwkomers!”, aldus Gunther.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is