Berdien Van Den Abeele in debat met Jongerenvoorzitters

Met de regionale en federale verkiezingen van 26 mei in het vooruitzicht, organiseerde Marnixring Noordrand een politiek debat tussen de jongerenvoorzitters. Het gesprek gaf een kijk op de visie van de jeugd over diverse thema’s die de Vlaamse Rand rond Brussel aanbelangen. Jong N-VA vaardigde Berdien Van Den Abeele uit Liedekerke af als vertegenwoordiger. Berdien staat op de negende plaats voor het Vlaams Parlement.

Verschillende politieke partijen vaardigden hun jongerenvoorzitter of een vervanger af. Aimen Horch (Jong Groen),  Sammy Mahdi (Jong CD&V), Berdien Van Den Abeele (Jong N-VA), Sebastien Dewailly (Jong VLD) en Bart Claes (Vlaams Belang Jongeren) gingen in Meise met mekaar in gesprek, enkel de jongsocialisten tekenden niet present.

 

Met thema’s als onderwijs, migratie, mobiliteit en ‘Wat met Brussel?’ werd het een geanimeerd debat.

Berdien deed zich opmerken op thema’s rond de verstedelijking en verfransing van de Vlaamse Rand en de aanpak van deze problematiek. Ze lichtte ook de betonstop toe en bepleitte het behoud van groengebieden door een versterking van de woonkernen in plaats van uitbreiding.

 

Alle partijen waren het overigens eens over het belang van de Nederlandse taal in onze Vlaamse Rand. Onderwijs, maar ook vrijetijdsbesteding zijn twee cruciale factoren om de Vlaamse eigenheid van de Rand te versterken. 

 

De rol van Brussel toonde eerder verdeeldheid aan tussen de linkse en rechtse partijen. Jong N-VA was duidelijk: “Brussel is de hoofdstad van Vlaanderen, deze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden! Wij pleiten voor één bestuursniveau, Brussel-Hoofdstad. Met één politiezone en één OCMW. Dat zal de slagkracht van Brussel verhogen, zeker in de belangrijke strijd tegen armoede. Wij willen een Brussel dat de taalwetten respecteert, een Brussel ten dienste van de hele bevolking!”, aldus Berdien Van Den Abeele.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is